Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΤΑΣ ΣΤΟ ΕΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ 15-01-2013



ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

Την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας ευλόγησε την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Πατρών. Στη θερμή αυτή τελετή παρόντες ήταν ο Διευθυντής του σχολείου κ. Ιωάννης Κόττορος, το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό του σχολείου και της Εκκλησιαστικής Εστίας και φυσικά οι μαθητές. Επίσης παρευρέθησαν ο Σχολικός Σύμβουλος κ. Δημήτριος Παπαδημητράκης, οι Αρχιμανδρίτες π. Γερβάσιος Παρακεντές (υπεύθυνος της Εκκλησιαστικής Εστίας Πατρών), ο π. Αμβρόσιος Γκουρβέλος, Θεολόγος καθηγητής, προϊστάμενος Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Πατρών και ο πρωτοπρεσβ. π. Δημήτριος Παπαγεωργίου. 

Ο Σεβασμιώτατος αφού ευλόγησε και έκοψε την πίττα, ευχήθηκε σε όλους υγεία να είναι ευλογημένο το νέο έτος και μίλησε κατάλληλα στους μαθητές δίνοντάς τους πατρικές συμβουλές για την πρόοδό τους και για τη ζωή τους γενικά. Χαρακτηριστικά είπε πως πρέπει  να εκμεταλλεύονται κάθε στιγμή προς όφελός τους και να μην αφήνουν τον καιρό να πηγαίνει χαμένος, κάθε δευτερόλεπτο που φεύγει δεν ξαναγυρίζει. Να είναι επιμελείς στα μαθήματά τους και αυστηροί με τον εαυτό τους, για να προοδεύσουν και να αναδειχθούν χρήσιμα μέλη της Εκκλησίας, αλλά και της κοινωνίας. Παράλληλα εξέφρασε, όπως πάντα, την αγάπη του και την δεδομένη στήριξή του απέναντι στο Εκκλησιαστικό Λύκειο. 

  Τέλος ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Ιωάννης Κόττορος, ευχαρίστησε θερμά το Σεβασμιώτατο, που συνεχώς βρίσκεται κοντά μας ως στοργικός πατέρας και μας παρέχει κάθε υλική και πνευματική υποστήριξη, προκειμένου να επιτυγχάνεται η άνετη και απρόσκοπτη λειτουργία του Λυκείου  αλλά και της Εστίας.

Ο τυχερός που βρήκε το φλουρί ήταν ο καθηγητής της Φυσικής Αγωγής κ. Πολύβιος Μπρακατσέλος και έλαβε από τον Σεβασμιώτατο ως ευλογία ένα θεολογικό βιβλίο.
Μετά την τελετή ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την τράπεζα και παρακάθησε μαζί με τους μαθητές και το διδακτικό προσωπικό στο γεύμα.