Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

ΕΟΡΤΗ ΕΙΣΟΔΙΩΝ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΟ ΦΑΡΡΑΙ

 
 Με ιδιαίτερη εκκλησιαστική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια πανηγυρίσθηκε η εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στο Φαρραί του δήμου Ερυμάνθου Αχαΐας.
      Ο φερώνυμος ιερός ναός κατακλείσθηκε από πλήθος πιστών που συμμετείχαν στην θεία Λειτουργία με ιδιαίτερη ευλάβεια και σεβασμό.
         Παρών ήταν ο Δήμαρχος Ερυμάνθου κ. Αθανάσιος Καρπής, ο συγχωριανός αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πατρών κ. Ιωάννης Σουβαλιώτης, ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτριος Ραβάνης, ο βοηθός Δημάρχου κ. Γεώργιος Σαμπάνης, ο κ. Ιωάννης Μανέτας, πρόεδρος κοινοφελούς επιτροπής Δ. Ερυμάνθου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι του Αστυνομικού Τμήματος Χαλανδρίτσης, του Πυροσβεστικού Σταθμού κ.λ.π.
         Στη θεία λειτουργία προέστη ο Πρωτοπρεσβ. π. Δημήτριος Παπαγεωργίου, Αρχιερατικός Επίτροπος Φαρρών, συμπαραστατούμενος από τους Ιερείς π. Θεόδωρο Παπαδόπουλο, εφημέριο των φαρρών, π. Αντώνιο Γιαχαλή, εφημέριο Ισώματος, π. Μιλτιάδη Σχοινά, εφημέριο Κυδωνιών, π. Νικόλαο Βγενόπουλο, εφημέριο Μοίρα και τον Αρχιμ. π. Παύλο Αμανατιάδη, εφημέριο Αγριλιάς. Στην Ιερά Λιτανεία συμμετείχε και ο π. Χρήστος Σιαμαντάς, εφημέριος του Βασιλικού. 
         Ο Αρχιερατικός Επίτροπος Φαρρών π. Δημήτριος Παπαγεωργίου, στην επίκαιρη ομιλία του μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών στο εκκλησίασμα και ακολούθως ανεφέρθη στο νόημα της εορτής των εισοδίων καθώς επίσης και στα μηνύματα της εορτής για τον σύγχρονο άνθρωπο.
         Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας έγινε η καθιερωμένη ιερά Λιτανεία της εικόνος των Εισοδίων μέσα στο χωριό, με τη συμμετοχή του σύμπαντος κόσμου και τέλος από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού παρετέθη μικρά δεξίωσις στο ωραίο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού.