Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ: Εορτή των Μηχανικών Αυτοκινήτων


Ο Σύλλογος Μηχανικών Αυτοκίνητων Νομού Αχαΐας, την 7η Ιουνίου 2015, εόρτασε πανηγυρικά τη μνήμη των Αγίων Πάντων στο Εκκλησάκι που έχουν στην περιοχή Κατσαϊτέϊκα του Δήμου Ερυμάνθου.
Το Εκκλησάκι βρίσκεται στο πιο ψηλό σημείο του κτήματος των 40 στρεμμάτων των Μηχανικών Αυτοκινήτων μέσα σε ένα παραδείσιο φυσικό περιβάλλον, αποτελούμενο από συστάδες γέρικων πουρναριών, βελανιδιών, ιτιών, πεύκων, αγριαχλαδιών, οπωροφόρων κ.λ.π. δένδρων.

Ο Σύλλογος καθιέρωσε τους Αγίους Πάντες, ως προστάτες του, γιατί ο τίτλος του Συλλόγου αναφέρεται ως: Σύλλογος Μηχανικών Αυτοκινήτων ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ, Νομού Αχαΐας.  
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Σύλλογος διοργάνωσε την εορτή και πλήθος κόσμου συνέρευσε από όλη την περιοχή του Νομού Αχαΐας και όχι μόνο.
Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι μηχανικών αυτοκινήτων και συναφών επαγγελμάτων, όχι μόνο από την Πάτρα, αλλά και από πολλές άλλες πόλεις της Πελοποννήσου, της Κεντρικής και Βορείου Ελλάδος.
Στη Θεία Λειτουργία προέστη ο Πρωτοπρεσβ. π. Δημήτριος Παπαγεωργίου, Αρχιερατικός Επίτροπος Φαρρών και επίτιμο μέλος του Συλλόγου, ο οποίος εκπροσωπούσε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ, μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του και μίλησε επικαίρως για το νόημα της εορτής, που είναι η αγιότητα του βίου μας με το φωτισμό και την καθοδήγηση του Αγίου Πνεύματος.

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχε και έψαλλε πολύ κατανυκτικά η τετράφωνος χορωδία του Ιερού Ναού Παντανάσσης «Θεόδωρος Τριάντης», η οποία με μελωδία απέδωσε τα ψάλματα οδηγώντας στους πιστούς σε ουράνια κλίμακα μακριά από τις βιοτικές μέριμνες…
Μετά τη Θεία Λειτουργία, κάτω από τα σκιερά πουρνάρια παρετέθη πλούσια υλική τράπεζα σε όλους τους συμμετασχόντας της πανηγύρεως, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο.