Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Η ΕΟΡΤΉ ΕΙΣΟΔΙΩΝ ΘΕΟΤΌΚΟΥ ΣΤΟ ΦΑΡΡΑΙ

    ·              Την 21η Νοεμβρίου, εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, γιορτάζει το ωραίο και γραφικό χωριό του τέως Δήμου Φαρρών του Νομού Αχαίας και νυν Δήμου Ερυμάνθου,  ΦΑΡΡΑΙ.
·              Αφ’  εσπέρας ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας, στον οποίο προεξήρχε ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Παύλος Αμανατιάδης.
·              Την κυριώνυμο ημέρα, ετελέσθη πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Αρχιερατικού Επιτρόπου Φαρρών, Πρωτοπρεβ. Δημητρίου Παπαγεωργίου, εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέου, Πολιούχου Πατρών, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο και ανεφέρθη στο πνευματικό νόημα της εορτής, το οποίο έχει σχέση και με τη δική μας καθαρότητα, τη δική μας πνευματική κάθαρση, για να γίνουμε «ναός του εν ημίν Αγίου Πνεύματος».

·              Στήν Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος και συμμετείχαν ο Πανοσιολ.  Αρχιμ. π. Παύλος Αμανατιάδης, εφημέριος του χωριού Αγριλιά, ο Πρεσβ. π. Ιωάννης Σαμοΐλα, εφημέριος του χωριού Κομπηγάδι και ο εφημέριος του εορτάζοντος χωριού των Φαρρών π. Θεόδωρος Παπαδόπουλος. Στην Ιερά Λιτανεία της εικόνος μέσα στο χωριό, συμμετείχε και ο π. Χρήστος Σιαμαντάς, εφημέριος του χωριού Βασιλικό.
·              Στις εορταστικές συμμετείχε ο Δήμαρχος Ερυμάνθου κ. Αθανάσιος Καρπής, ο Αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Σουβαλιώτης, ο Αντιδήμσρχος κ. Δημήτριος Ραβάνης, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Φαρρών κ.λ.π.
·              Μετά το πέρας της Ιεράς Λιτανείας, μπροστά στην είσοδο του Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου Φαρρών, έγινε η απόλυση και ο Αρχιερατικός Επίτροπος Φαρρών, αφού μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ,  ο οποίος ευρίσκετο για τις εορταστικές εκδηλώσεις των 700 χρόνων της παλαιφάτου και ιστορικής Ιεράς Μονής Ομπλού, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και τις αρχές  για τη συμμετοχή τους στις Ιερές Ακολουθίες, αλλά και όλους τους παρισταμένους για τη δική τους συμμετοχή.   
·              Συνεχάρη επίσης τον εφημέριο π. Θεόδωρο Παπαδόπουλο και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο για την όλη ωραία διοργάνωση της εορτής. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους.   
·              Μετά το πέρας της εορτής, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και ο Πολιτιστικός Σύλλογος, δεξιώθηκαν όλους τους προσκεκλημένους στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού, που είναι στολίδι της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.   

Προσθήκη λεζάντας