Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΎ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΙΣΩΜΑΤΟΣ ΦΑΡΡΩΝ

ΕΓΚΑΙΝΙΑ  ΤΟΥ  ΙΕΡΟΎ  ΝΑΟΥ  ΑΓΙΟΥ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΙΣΩΜΑΤΟΣ  ΦΑΡΡΩΝ
Ο νέος Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Ισώματος
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα ετελέσθησαν την Κυριακή 10.12.2017, τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου στο Ίσωμα Φαρρών του Δήμου Ερυμάνθου. Ο νέος Ιερός Ναός  ανηγέρθη στην ίδια θέση όπου υπήρχε ο παλαιότερος Ναός, που κατεστράφηκε από τον σεισμό της 8ης Ιουνίου του 2008.
        Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, σε συνεργασία με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και τους επιβλέποντες μηχανικούς, εξεπόνησαν τα σχέδια και προχώρησαν στις εργασίες ανεγέρσεως του νέου Ιερού Ναού, ο οποίος αποτελεί πλέον  κόσμημα όχι μόνο του χωριού, αλλά και της γύρω περιοχής, σε σύντομο, μάλιστα, χρονικό διάστημα και εν μέσω της οικονομικής κρίσεως.
·         Την παραμονή το απόγευμα, 9.12.2017, πραγματοποιήθηκε η κατάθεσις των Ιερών Λειψάνων και εν συνεχεία ετελέσθη ο Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ.
·         Ανήμερα, 10.12.2017, ετελέσθη η ακολουθία του Όρθρου, η τελετή των Εγκαινίων και εν συνεχεία η Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, στην οποία συμμετείχε και ο Αρχιερατικός Επίτροπος Φαρρών Πρωτοπρεσβ. π. Δημήτριος Παπαγεωργίου.
 
Ο Σεβασμιώτατος κατά την διάρκεια των Εγκαινίων, απευθυνόμενος στο πολυπληθές εκκλησίασμα, επεξηγούσε  τα τελούμενα,  ενώ επήνεσε και συνεχάρη, τόσο τον Ιερέα του χωριού π. Αντώνιο Γιαχαλή, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και την Ερανική Επιτροπή, όσο και όλους τους Ενορίτας, οι οποίοι εργάσθηκαν με ζήλο και ευλάβεια πολλή για την ανέγερση του Ναού του Αγίου Δημητρίου.
          Στις ιερές τελετές παρέστησαν επίσης, ο Δήμαρχος Ερυμάνθου κ. Αθανάσιος Καρπής, Αντιδήμαρχοι και Εκπρόσωποι Αρχών και Φορέων της περιοχής.