Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΤΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑ

     
Με την δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα γιορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου και θεοφόρου πατρός ημών Αθανασίου του Μεγάλου στην κωμόπολη της Χαλανδρίτσας, έδρας του Δήμου Ερυμάνθου.
Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ.
       Ο Ιερός Ναός του Αγίου Αθανασίου Χαλανδρίτσης, κτίσμα του 11ου αιώνος, αναικαινίσθη τους τελευταίους μήνες και αποκαταστάθηκε στην πρώτη του μορφή, τη προνοία και τη συμβολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας.
       Ο Ναός κατακλύσθηκε από πιστούς και από εκπροσώπους των φορέων της περιοχής και με την παρουσία του Δημάρχου Ερυμάνθου κ. Αθανασίου Καρπή.
       Στην εμπνευσμένη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας αναφέρθηκε στους αγώνες του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου για την πίστη μας και την κατατρόπωση των δοξασιών του αιρεσιάρχου Αρείου, του οποίου δυστυχώς αιρετικές διδασκαλίες έχουν υιοθετηθεί και από σύγχρονες αιρέσεις, όπως του χιλιασμού και προτεσταντικών παραφυάδων.  
     Τέλος ευχαρίστησε και επήνεσε τον Πρωτοπρεσβ. π. Δημήτριο Παπαγεωργίου, έχοντα την ευθύνη της ενορίας, αλλά και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο για το επιτελούμενο έργο.
Ανήμερα στην εορτή τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Πανοσιολ. Αρχιμ.  π. Κωνσταντίνου Θεοδωροπούλου, ο οποίος με απλότητα, αλλά και με μεστό λόγο, αναφέρθηκε στη μεγάλη προσωπικότητα του Αγίου Αθανασίου και στα μηνύματα που εκπέμπει η εορτή του στον σημερινό άνθρωπο. 

       Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας και με σύμμαχο τον καιρό, τελέσθηκε Ιερά Λιτανεία μέσα στην ενορία, στην οποία συμμετείχε όλο το εκκλησίασμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: