Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΤΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Κ.Υ. ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΗΣ

Την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018 έγινε  η ετήσια εκδήλωση της κοπής της Αη-Βασιλιάτικης πίτας του Συλλόγου Προστασίας Υγείας & Περιβάλλοντος της περιοχής του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας (Κ.Υ.Χ.) στο κέντρο ‘’Μπαλκόνι’’ της Χαλανδρίτσας. 
            Προηγήθηκε της τελετής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, η τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, κατά την οποία έγινε ο Διοικητικός Απολογισμός από την Γ. Γραμματέα κα. Γ. Γκοτσοπούλου και ο Οικονομικός Απολογισμός από τον ταμία κ. Β. Κοτσώνη και από το μέλος της Ε.Ε. κ. Κων/νο Πανταζή.
            Στο προεδρείο της Γ.Σ. ήσαν, ο κ. Δελαπόρτας Ανδρέας, η ιατρός του ΚΥΧ κα. Ρίζου Στεφανία και η μαία κα. Κοκοβίκα Χριστίνα, πρώην συνεργάτης του ΚΥΧ.
            Η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Θεοδωροπούλου Ιωάννα αρχικά ευχαρίστησε ‘’όσους φορείς, μέλη και κατοίκους της περιοχής βοήθησαν με οποιονδήποτε τρόπο την εθελοντική και δύσκολη, αλλά αναγκαία προσπάθεια του Συλλόγου’’.  Εξήρε μεταξύ των άλλων την αγαστή συνεργασία, με τη νέα διεύθυνση του ΚΥΧ και τόνισε λέγοντας, ότι ο Σύλλογος όλα αυτά τα 27 χρόνια, δραστηριότητάς του, αγωνίζεται για τη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών του ΚΥΧ στη στελέχωση, στον εξοπλισμό και στη διατήρηση ακεραίας της υγειονομικής του περιοχής όπως είναι μέχρι σήμερα (τέως Δήμους Μεσσάτιδος και Φαρρών κλπ.). Τέλος ευχαρίστησε για τη συμμετοχή των,  τόσων ιερέων και φορέων, μελών και φίλων του Συλλόγου, καθώς και τη χορωδία του Παμμικρασιατικού Συλλόγου Πατρών και το χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘’Παναγία η  Γηροκομήτισσα’’, καθώς και τους υπεύθυνους αυτών, μαέστρο κ. Στ. Σακοράφα και το χοράρχη κ. Χρ. Γιαννόπουλο.
            Στην κατάμεστη αίθουσα του κέντρου τις πίτες ευλόγησαν εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου κκ. Χρυσοστόμου ο πατήρ Δημήτριος Παπαγεωργίου, Αρχιερατικός Επίτροπος του τέως Δήμου Φαρρών και Επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου, οι ιερείς π. Νικόλαος Δεκής, π. Σπυρίδων Γκολώνης, π. Ιωάννης Σαμοϊλα και ο π. Νικόλαος Βγενόπουλος. Μαζί με το Σύλλογο έκοψαν την πίτα τους και οι συνεργαζόμενοι Πολιτιστικοί Σύλλογοι, της γιορτής του τσίπουρου με εκπρόσωπό τους τον αντιπρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ρωμανού κ. Πατούλα Σταμάτη και εξ’ ονόματος αυτών ευχήθηκε για το νέο έτος υγεία στα μέλη και επιτυχίες στις συνεργασίες του Συλλόγου, ενώ η πρόεδρος του Συλλόγου κα. Θεοδωροπούλου αφιέρωσε το κομμάτι της πίτας στους ευαισθητοποιημένους πολίτες γύρω από την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.
            Παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο κ. Δριβίλας Δημήτριος Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, ο κ. Καρπής Αθανάσιος Δήμαρχος Ερυμάνθου, ο κ. Λαλιώτης Παναγιώτης Περιφερειακός Σύμβουλος, ο κ. Μπαρής Θεόδωρος Δημοτικός Σύμβουλος, ο κ. Βασιλακόπουλος Γεώργιος εκπρόσωπος της ΟΙΚΙΠΑ και ο κ. Θεοδωρόπουλος Αθανάσιος Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών ΚΥΧ. Όλοι ανεξαιρέτως εξήραν το πλούσιο και δημιουργικό έργο του Συλλόγου και ευχήθηκαν στα μέλη του ΔΣ υγεία και δύναμη και με την ίδια διάθεση να συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία προς χάριν, της τοπικής κοινωνίας όπου δραστηριοποιείται ο Σύλλογος.
            Στη συνέχεια ο Σύλλογος με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ τίμησε τον κ. Παναγιώτη Κ. Σακελλαρίου, κάτοικο Βασιλικού και το ζεύγος Βασίλη &  Ελευθερίας Παρασκευοπούλου, κατοίκους Χαλανδρίτσας για την προσφορά όλων τους στο Σύλλογο και στην τοπική κοινωνία.
            Το πρόγραμμα της εορταστικής εκδήλωσης ξεκίνησε με πολύ κέφι η χορωδία του Παμμικρασιατικού Συλλόγου με τραγούδια μιας άλλης εποχής και την οποία προλόγισε ο αντιπρόεδρος κ. Αλατσινός. Την εκδήλωση έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο το χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου «Παναγία η Γηροκομήτισσα» και το οποίο απέδωσε με επιτυχία παραδοσιακούς χορούς, δημιουργώντας στους παρευρισκόμενους ανάλογα συναισθήματα χαράς και συγκίνησης. Το χορευτικό προλόγισε η πρόεδρος του Συλλόγου κα. Μαρία Δεληγιάννη, η οποία απηύθυνε επίκαιρες ευχές.  Ο ίδιος ενθουσιασμός επικράτησε και πολλαπλώς χειροκροτήθηκαν τα μέλη της χορωδίας, τα οποία με τη συνοδεία μουσικών οργάνων δημιούργησαν ευχάριστες στιγμές αγαλλίασης, μέσα στις δύσκολες εποχές που ζούμε.
Η Πρόεδρος κ. Ιωάννα Θεοδωροπούλου
            Ήταν μία αξέχαστη βραδιά για το Σύλλογο και τους συμμετέχοντες, μία εκδήλωση ενδυνάμωσης και ενθάρρυνσης για τους νέους αγώνες των μελών με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς.   
Παμμικρασιατικός 
Ο Διοικητικός Απολογισμός που έγινε από τη Γραμματέα του Συλλόγου κ. Γεωργία Γκοτσοπούλου και παρουσιάζει όλο το έργο του Συλλόγου για το έτος 2017 έχει ως εξής:  

-          Την Κυριακή στις 15 Ιανουαρίου 2017 διεξήχθησαν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου για την περίοδο 2017-2019. Οι αρχαιρεσίες πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια της ετήσιας γενικής συνέλευσης στο κέντρο «Μπαλκόνι» Χαλανδρίτσας. Παράλληλα ο Σύλλογος έκοψε την Πρωτοχρονιάτική πίτα, παρουσία πλήθος φορέων της τοπικής Εκκλησίας, της αυτοδιοίκησης, των τοπικών πολιτιστικών Συλλόγων, εκπροσώπων Υπηρεσιών αλλά και μελών και φίλων του Συλλόγου μας. Το Δ.Σ., έχοντας αποφασίσει ομόφωνα σε προηγούμενο συμβούλιο, απένειμε έπαινο στον κ. Άγγελο Μήλα για την προσφορά του στη γιορτή του Τσίπουρου. Επίσης, απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στην Πολυφωνική χορωδία Πατρών, για την πολυετή προσφορά της στον πολιτισμό αλλά και στο Σύλλογό μας. Με υποδειγματικό τρόπο διεξήχθησαν οι αρχαιρεσίες του Συλλόγου για την ανάδειξη 13μελούς νέου Δ.Σ. και 3μελούς εξελεγκτικής επιτροπής.
-          Ο Σύλλογος διαγωνίστηκε προς βράβευση στα «Πρόσωπα της χρονιάς 2016», διαγωνισμός που διοργανώθηκε από την εφημερίδα των Πατρών «Πελοπόννησος», στις 14/01/17, στο Συνεδριακό κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.
-          Η Τσικνοπέμπτη εορτάστηκε από το Σύλλογο στις 16/02/17 στην ταβέρνα «Μουριές» με μεγάλη επιτυχία και αθρόα συμμετοχή φίλων και μελών του Συλλόγου μας.
-          Γνωστοποίηση (30/1/17) από το Σύλλογό μας προς την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Ελλάδος για κεκαλυμμένες κεραίες κινητής τηλεφωνίας σε ταράτσες οικιών: α) Κρεσταίνων και Ζαχάρως και β) Δημοκρατίας και Πολυτεχνείου Οβρυά.
-          Επιστολή προς τον Δήμαρχο Πατρέων κ. Πελετίδη για την ολισθηρότητα του δρόμου γύρω από την κεντρική πλατεία της Κρήνης από τα ύδατα της βροχής, προκειμένου να αποτραπεί ατύχημα.
-          Πρωτοβουλία του Συλλόγου μας τον Φεβρουάριο για Συνάντηση όλων των Περιβαλλοντικών οργανώσεων της ευρύτερης περιοχής των Πατρών για επαναδραστηριοποίηση του Συνδέσμου.
-          Συμμετοχή του Συλλόγου μας στο 6ο Φόρουμ Ενέργειας στην Πάτρα, που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 4-5/02/17.
-          Αποστολή  προς την ΑΔΜΗΕ έγγραφης επιστολής προκειμένου να γίνει ενημέρωση στο Σύλλογο και κατ’ επέκταση στο ευρύ κοινό, σχετικά με την υπογειοποίηση αντί της υπερύψωσης των πυλώνων της ΔΕΗ. Ο Σύλλογος κοινοποίησε την απάντηση στους πολίτες και στον Δήμαρχο Πατρέων.
-          Η Χειμερινή εκδρομή του Συλλόγου πραγματοποιήθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου στο Μέτσοβο- Βεργίνα- Πέλλα. Είχε μεγάλη επιτυχία και τεράστιο ενδιαφέρον ως προς τα αρχαιολογικά εκθέματα.
-          Α’ Χαιρετισμοί: πραγματοποιήθηκαν τον Μάρτιο στην Παναγία της Κορυφής με μεγάλη συμμετοχή.
-          Εκδήλωση στο Πνευματικό κέντρο Δεμενίκων τον Μάρτιο με θέμα: «Διατροφή και Καρκίνος». Ομιλητής ο καθηγητής Γεωπονικής Αθηνών κ. Φασσέας Κών/νος.
-          Συμμετοχή του Συλλόγου στο σεμινάριο κοινωνικής οικονομίας στο Δήμο Ερυμάνθου στις 3/4/5- 3- 2017.
-          Δεντροφύτευση του Συλλόγου με συμμετοχή μαθητών του Γυμνασίου Χαλανδρίτσας με εκατό δενδρύλλια στη θέση « Άη Λιάς»  Χαλανδρίτσας.
-          Στις 26/03/2017 Ο Σύλλογος από κοινού με τον Δήμο Ερυμάνθου, τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών, με το Κ.Υ. Χαλανδρίτσας και τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών πραγματοποίησε στο Κ.Υ.Χ. την πετυχημένη εκδήλωση με θέμα: «Η υγεία στην ύπαιθρο». Σκοποί: Η επισήμανση της σημαντικότητας της λειτουργίας των κέντρων υγείας και η προσφορά τους στον αγροτικό πληθυσμό. Πολύ σημαντική εκδήλωση με μεγάλη συμμετοχή φορέων και πολιτών για την υγεία στην Ύπαιθρο, με αξιόλογες τοποθετήσεις ειδικών επιστημόνων καθώς επίσης και Δημάρχων, Περιφερειάρχη, εκπροσώπων της Υγειονομικής Περιφέρειας και εκπροσώπων συνδικαλιστικών οργανώσεων. Ιδιαίτερα τονίζουμε τη συμμετοχή των πολιτών από τα διάφορα δημοτικά διαμερίσματα της περιοχής ευθύνης του Συλλόγου μας.  Στο προεδρείο η πρόεδρος του Ι.Σ. Πατρών κ. Άννα Μαστοράκου, ο Αντιδήμαρχος Ερυμάνθου κ. Ιωάννης Σουβαλιώτης και ο Διευθυντής του Κ.Υ. Χαλανδρίτσας κ. Γρηγόρης Αλόκριος.
-          Πρωτοβουλία του Συλλόγου μας για συνάντηση όλων των πολιτιστικών συλλόγων της ευρύτερης περιοχής για να ενημερωθούν στις 16/3 για τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο τσίπουρο.
-          Συλλογή υπογραφών συμπαράστασης από το Σύλλογο για την περίπτωση της μόλυνσης στις Σκουριές Χαλκιδικής.
-          Lets do it Greece! Στις 2 Απρίλη 2017 μέλη του Συλλόγου, χωρισμένα σε ομάδες, συμμετείχαν στην Πανελλήνια οικολογική δράση, με τον καθαρισμό του δρόμου Χαλανδρίτσας- Πατρών, από «Κουρλαμπά- Λυγιές» έως και «Οβρυά» στα πλαίσια της καμπάνιας «ενώνουμε τις πόλεις μας καθαρίζοντας». Παράλληλα άλλη ομάδα του Συλλόγου συμμετείχε σε δεντροφύτευση στο θεατράκι της Κρήνης.
-          «Κεραίες κινητής τηλεφωνίας» 5/4/2017 στην Οβρυά με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών. Θέμα της εκδήλωσης: « Η επίδραση της μη ιονίζουσας ακτινοβολίας σε παιδιά κι εφήβους» με ομιλητή τον παιδίατρο κ. Απόστολο Πουρτσίδη και συντονιστή τον γιατρό κ. παν. Θεοδωρόπουλο.
-          Προσκυνηματική εκδρομή του Συλλόγου στην Τήνο στις 20/21 Απριλίου 2017.
-          Συμμετοχή στον καθαρισμό του δάσους και της πλατείας του Κεφαλόβρυσου από μέλη του Συλλόγου την Κυριακή 7 Μαΐου. Διοργάνωση από τον Φιλοδασικό Σύλλογο Σαραβαλίου και τον Δήμο Πατρέων.
-          Επιστολή από τον Σύλλογο προς το Ευρωπαϊκό κέντρο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων, το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το ίδρυμα Ψύχα, το ίδρυμα Κωστόπουλου το ίδρυμα Παν και Έφης Μιχελή, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς για την χρηματοδότηση της αναστήλωσης του σπουδαίου Βυζαντινού μνημείου του ιερού ναού κοιμήσεως Θεοτόκου Παναγίας της Μέτζαινας.
-          Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος: Στις 28 Μαΐου 2017 στην ιερά μονή Αναλήψεως Παυλοκάστρου- Μιντιλογλίου ο Σύλλογος τέλεσε θεία Λειτουργία και ημερίδα για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Κεντρικός ομιλητής ο χημικός Νικόλαος Καφαντάρης.
-          Εκδρομή  του Συλλόγου στην Αρχαία Πλευρώνα, Αρχαία Καλυδώνα, Οινιάδες, Ρωμαϊκές θέρμες Μεσολογγίου στις 25 Ιουνίου 2017, με μεγάλο ενδιαφέρον από τους περιηγητές, λόγω της αρχαιολογικής σημαντικότητας των παραπάνω περιοχών.
-          Κυριακή 14 Μαΐου 2017 το πέρασμα του Φαραγγιού του Βουραϊκού από τα μέλη του Συλλόγου.
-          Συμμετοχή του Συλλόγου μας στο 5ο  Φόρουμ Υγείας 19/20-5-2017 στο Patra Palace, που διοργάνωσαν η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος και ο Σύμβουλος Επιχειρήσεων με θέμα « Εθελοντισμός, υγεία και ανάπτυξη».
-          Ανάβαση του Ομπλού στις 11 Ιουνίου 2017 από κοινού με τον Σύλλογο ανάδειξης πολιτιστικής κληρονομιάς Κρήνης « Ο Άγιος Αθανάσιος».
-          Ιούλιος 2017: Συμμετοχή του Συλλόγου μας στην πανελλήνια καμπάνια “ Life debag”. Ενημέρωση στην παραλιακή ζώνη Ροϊτίκων- Βραχνεϊκων από κοινού με την «Κίνηση Προστασίας Παραλιακής Ζώνης Δ.Ε. Βραχνεϊκων».
-          Συμμετοχή του Συλλόγου μας στην επιμνημόσυνη δέηση για τον Μητροπολίτη Δέρκων στην Ζουμπάτα, την Κυριακή 9 Ιουλίου 2017.
-          Ιερή Παράκληση στον ιερό ναό της Παναγίας της Μέτζαινας στις 9 Αυγούστου 2017 με την παρουσία και την ευλογία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.κ. Χρυσοστόμου.
-          Ο Σύλλογος επανήλθε με μεγάλη συμμετοχή στις εκδρομές του εξωτερικού μετά από δυο χρόνια απουσίας λόγω οικονομικών δυσκολιών και πραγαμτοποίησε την καλοκαιρινή εκδρομή του Συλλόγου στη Σερβία από τις 26- 31 Αυγούστου 2017. Η εκδρομή ήταν άκρως επιτυχημένη καθώς η Σερβία είναι μια αναπτυσσόμενη χώρα με μοναδικό φυσικό κάλλος.
-           Εντυπωσιακή συμμετοχή του Συλλόγου μας με περίπτερο κι άλλες δράσεις στην 16η Αγροτική έκθεση Χαλανδρίτσας. Η Αγροτική έκθεση διήρκησε από 31-8/ 3-9- 2017.
-          Περπάτημα στις 5/9/17 στην Μίνι Περιμετρική και συμμετοχή στους εορτασμούς για τη δημιουργίας της στο ύψος του Ρωμαϊκού Υδραγωγείου.
-          Διεξαγωγή του ετήσιου περιπάτου για την υγεία στην γέφυρα «Χαρ. Τρικούπης» στις αρχές Οκτώβρη.
-          Συνεργασία με γυμνάσια και Λύκεια της περιοχής ευθύνης του Συλλόγου.
-          Εκδρομή στην Άρτα, στις 24 Σεπτεμβρίου, όπου απολαύσαμε τα ιστορικά μνημεία και τους βιοτόπους της περιοχής.
-          7 Οκτωβρίου 2017 ο Σύλλογος πραγματοποίησε μονοήμερη εκδρομή στην Αθήνα, στο ίδρυμα Θεοχαράκη για την έκθεση «Μαρία Κάλλας: 40 χρόνια από τον θάνατό της» και στο Βυζαντινό και Χριστιανικό μουσείο για την έκθεση « Ομάδα Τέχνης: 100 χρόνια, οι πρώτοι Μοντερνιστές και ο Βενιζέλος».
-          Στις 8 Οκτωβρίου καθαρισμός από μέλη του Συλλόγου μας ως κοινή δράση από τα μέλη του Συνδέσμου Περιβαλλοντικών οργανώσεων και φορέων της ευρύτερης περιοχής στην ακτή του Καστελόκαμπου, στην περιοχή Δάφνες στα πλαίσια της πανελλήνιας δράσης της HELMEPA.
-          7η Γιορτή του Τσίπουρου, στις 15 Οκτωβρίου 2017, στο κτήμα Διαμαντή με μεγάλη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή 41 Πολιτιστικών Συλλόγων και των Δήμων Ερυμάνθου, Πατρών, Δυτικής Αχαΐας και Καλαβρύτων.
-          3-4/11/17: Ο Σύλλογος παρευρέθηκε σε ημερίδα, που διοργάνωσε η Μέριμνα στο PATRA  PALACE με θέμα: Σεξουαλικότητα κι αναπηρία.
-          5 Νοεμβρίου, οργάνωση από τον Σύλλογο ιατρο-κοινωνικής εκδήλωσης με θέμα «η αξία των εμβολιασμών» στο πνευματικό κέντρο στον ιερό ναό Αγ. Νικολάου Σαραβαλίου.
-          Συμμετοχή του Συλλόγου στην ημερίδα, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Αιμοδοτών στο Κ.Υ.Χ. με θέμα: « Ασφαλής οδική συμπεριφορά και αιμοπροστασία».
-          Συμμετοχή του Συλλόγου μας, στις 18/11/17 στο 20ο Φόρουμ Ανάπτυξης στον Αστέρα Πατρών με θέμα ‘’Συνταγματική, παραγωγική και κοινωνική αναθεώρηση, θεσμοί & αξίες’’ & ειδικό θέμα της τράπεζας του Συλλόγου μας "Θεσμική, οικονομική και κοινωνική δυναμική της γεωργικής παραγωγής, και της προστασίας του περιβάλλοντος και του καταναλωτή", με πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις.
-          Δεντροφύτευση την Κυριακή 19/11/17 μαζί με την Περιφέρεια και τους προσκόπους στην περιοχή Κεφαλόβρυσου Ομπλού-.
-          Συμμετοχή του Συλλόγου μας στην πρόσκληση του Σοροπτιμιστικού Συλλόγου στις 19/11, στα πλαίσια του forum ανάπτυξης με θέμα: Ελληνικός παραδοσιακός χορός.
-          Επίσκεψη μελών του Συλλόγου μας στην Ι.Μ. Μακελαριάς στις 26/11/17.
-          Συμμετοχή του Συλλόγου μας σε ημερίδα του ECOCITY με θέμα τα τοξικά εγκατελελημμένα απόβλητα της Αμιαντίτ.
-          Συμμετοχή του Συλλόγου μας στο Πανελλήνιο Συνέδριο του ΠΑΝΔΟΙΚΟ με εκπροσώπους τους κ. Αθ. Χρ. Θεοδωρόπουλο, Β. Κοτσώνη και τον κ. Ι. Πολυδωρόπουλο. Ο κ. θεοδωρόπουλος εξελέγη στην 7μελή γραμματεία του ΠΑΝΔΟΙΚΟ. Το Συνέδριο διεξήχθη στην Ηγουμενίτσα με συνδιοργανωτές την ΚΕΔΕ, την ΠΕΔ Ηπείρου, τον Δήμο Ηγουμενίτσας στις 17-19/11.
-          Πρόσκληση συμμετοχής για την προετοιμασία του 9ου   Περιφερειακού Συνεδρίου Παραγωγικότητας και Ανάπτυξης Δ. Ελλάδας.
-          Δεκέμβριος 2017: Ενημερωτικές εκδηλώσεις για τα (Σ.Μ.Ν.) Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα από το Σύλλογό μας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και τα Τ.Ε.Ι. Την ενημέρωση πραγματοποίησαν οι κ.κ. Θεοδωρόπουλος Παναγιώτης και Δετοράκης Ιωάννης, ο δε κ. Δετοράκης είχε την επιμέλεια έκδοσης ειδικού ενημερωτικού εντύπου. Επισκέφθηκαν τα Τ.Ε.Ι. Δυτ. Ελλάδος, Πατρών, Αιγίου, Πύργου, Αμαλιάδας, Αγρινίου κι Αντιρρίου.
-          Συμμετοχή του Συλλόγου μας στην Δασοφύλαξη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, κάθε Τετάρτη σε δυο βάρδιες στην περιοχή Ομπλού – Κεφαλόβρυσου.
-          Κρίθηκε αναγκαίο, μετά από συνάντηση των πολιτών, των συλλόγων της ευρύτερης περιοχής του Περιφερειακού Ιατρείου Σαραβαλίου από Καλλιθέα έως Σούλι, την οποία προκάλεσε ο Σύλλογος, να υπογραφεί κοινό ψήφισμα διαμαρτυρίας, το οποίο εστάλη προς τον Υπουργό Υγείας, για την επιχειρούμενη διοικητική αλλαγή από το Κ.Υ.Χ. στο Κ.Υ. Ζαρουχλεϊκων. Οι ανωτέρω 12 φορείς των Πολιτιστικών Συλλόγων εξέφρασαν την αντίθεσή τους σε αυτήν την αλλαγή. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 2018
1.      Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Μπαλκόνι Χαλανδρίτσας στις 14/1/18
2.      Στις 17/1/18 η Εκδήλωση για την Πλαστική Σακούλα με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδος και το Σύνδεσμο Περιβαλλοντικών οργανώσεων στην αίθουσα της Περιφέρειας.
3.      Συμμετοχή του Συλλόγου στα « Πρόσωπα της χρονιάς».
4.      Συνεργασία με το Πανδοικο.
5.      Συμμετοχή στο δίκτυο Προστασίας Φυσικού και Πολιτιστικού Περιβάλλοντος Κορινθιακού- Πατραϊκού κόλπου.
6.      Εκδρομή στη Λάρισα 2-3-4 Φεβρουαρίου 2018.
7.      Μάρτιος 2018: Ιατρο-κοινωνική εκδήλωση στο Κ.Υ. Χαλανδρίτσας με θέμα τις αλλεργίες.
8.      24 Μαρτίου 2018: Επίσκεψη στο ίδρυμα Στ. Νιάρχου στη Ν.Λ.Σ. για να παρακολουθήσουμε την όπερα του Ντονιτσέτι, «Λουτσία ντι Λαμερμούρ».
9.      Lets do it Greece: 29 Απριλίου 2018 η προγραμματισμένη πανελλήνια δράση, στην οποία θα συμμετάσχει ο Σύλλογος με τον καθαρισμό των Παραγλαύκιων οδών.
10.  Τέλος Μαΐου- αρχές Ιουνίου: Προσκυνηματική εκδρομή στους Αγ. Τόπους.
11.  Α Χαιρετισμοί στις 23 Φεβρουαρίου στην Παναγία στο Φραγκοπήδημα.
12.  Εορτασμός Τσικνοπέμπτης στις 8 Φεβρουαρίου στην ταβέρνα ΜΟΥΡΙΕΣ.
13.  Πέρασμα του Φαραγγιού Βουραϊκού στις 13/5.
14.  Ο εκκλησιασμός και οι υπόλοιπες εορταστικές εκδηλώσεις για την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος, στις 10 Ιουνίου, θα γίνουν στον Αγ. Κωνσταντίνο στο Μοίραλι.
15.  Ετήσιος περίπατος τον Σεπτέμβριο αφιερωμένος στην υγεία στην γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου.
16.  Εθελοντική δασοφύλαξη και Δασοπροστασία από τα μέλη του Συλλόγου μας κατά τους θερινούς μήνες.
17.  Δενδροφυτεύσεις με τα σχολεία της περιοχής μας ανάλογα με τις σχολικές ευχέρειες και με την εξεύρεση δενδρυλλίων.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια: